luni, 23 martie 2009

Placintele pt picnic cu pui



Serveste-le alaturi de ridichi si ceapa verde,muraturi si chutney.

Ingrediente 6 portii:

Pt aluat:

25 ml lapte
75g grasime vegetala,pura
225 g faina simpla(de paine)+ pt presarat
1/2 lingurita pudra mustar englezesc
1/2 lingurita amestec condimente
1/2 lingurita sare de mare
nucsoara rasa,multa
3 galbenusuri mari( 2 galbenusuri folosite pt glazura placintelor)


Pt Umplutura:

1-2 piepti pui(200 g)
1/4 lingurita mace/nucsoara macinata
150 g carnati porc de calitate,f membrana
2 cepe verzi intregi,fin tocate
1/2 lingurita cimbru,tocat,+6 crengute mici
1 lingurita salvie,tocata
1 Lingura patrunjel,tocat
1 lingurita suc lamaie si 1/2 lingurita coaja rasa fin
1 Lingura smantana grasa/double cream
sare si piper macinat

Pregatire:

Faci umplutura:tai puiul bucati de 1 cm,le pui in bol,adaugi nucsoara,asezonezi cu sare,piper.In alt bol combini carnatii cu ceapa verde,cimbrul,salvia,patrunjel,sucul si coaja lamaie.Adaugi smantana,amesteci bine.

Preancalzesti cuptorul la 180*C,gaz 4.

Pt aluat:pui laptele si 55 ml apa in cratita mica,adaugi grasimea vegetala,taiata buc mici.Dai la foc mic,pana se dizolva grasimea.Cerni faina,mustarul,amestecul condimente,sarea si nucsoarain bol mare si amesteci cu ele 1 galbenus,sa se distribuie.

Cand grasimea e complet topita in lichid,pui pe foc aduci la fiart,torni ingred uscate,amesteci cu lingura lemn.Pui amestecul pe supraf de lucru presarata cu faina,framanti,formezi o mingie.Lucrezi repede,este important ca aluatul sa ramana cald.Iei 2/3 din aluat si-l tai in 6 buc egale,rulezi pe fiecare intr-o mingie si pui 1 buc in gaura formei,cu degetul mare presezi repede fiecare mingie sa o aplatizezi si sa ridici pe marginea formei,pana sus,sa treaca 5 mm de ea.

Folosind o lingurita imparti umplutura de carnati in 6 parti,apoi asezi umplutura cu pui,presezi ferm,apoi intinzi aluatul ramas,tai 6 rondele de 8 cm,aluatul fiind destul de subtire,ar putea fi nevoie sa presari faina pt intins.Cu furculita bati 2 galbenusuri,apoi ungi placintelele.

Apoi folosind o furculita bati usor restul de 2 galbenusuri,in bol mic.Ungi cu pensula marginea aluatului cu galbenus,asezi capacele,presezi usor.Cu o furculita apesi pe marginea fiecarui capac,faci o gaura deasupra fiecarei placinte(sa iasa aburul),ungi cu galbenus,la final infigi o crenguta mica de cimbru deasupra fiecarei placinte.
Pui briosele pe hartie copt in forma,le coci 30 min,in mijlocul cuptorului.Dupa acest timp le scoti din forma si treci un cutit si le scoti afara din forma ,ungi marginile cu restul galbenus si mai dai inca 20 min la copt,pana sunt crocante peste tot,lasi la racit pe gratar sarma.Cand sunt reci pastrezi in vas etans in frigider,cateva zile.Inainte de mancat le aduci la temp camerei.


Reteta aici:

Chicken and Herb Picnic Pie

http://www.deliaonline.com/recipes/chicken-and-herb-picnic-pies,1876,RC.html

Niciun comentariu: