luni, 23 martie 2009

Tortulete cu afine si scortisoara



Ingrediente:

Pt aluat:

56 g unt nesarat
3/4 cana zahar
2 oua
1/3 cana lapte
2 lingurite scortisoara
1 lingurita extract vanilie
1 1/4 cana faina obisnuita
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare

Pt Umplutura:

1/2 cana smantana grasa fe frisca
1/4 cana zahar
1/2 cana afine proaspete
4 Linguri apa

Pregatire:

Pt aluat:
Preancalzesti cuptorul la 162*C.Freci impreuna untul si zaharul,adaugi ouale,laptele,scortisoara,vanilia.Adaugi faina,praful copt,sarea,bati pana se omogenizeaza.
Torni aluatul in tava de 20cm,(pt rulada),coci 40-50 min,pana scobitoarea inserata in centru iese curata.Lasi la racit complet inainte de decorare.

Pt Umplutura:

In cratita medie pui afinele si apa la foc mare.Zdrobesti afinele cu o spatula,le fierbi pana au consistenta gelatinoasa.Imparti amestecul in 1/2,lasi la racit.
In bol mare,bati frisca si zaharul pana sta tare,cu mot.


Asamblare:

Odata foaia racita,tai rondele cu o forma de 8 cm.
Pt fiecare mini tort,tai rondeaua in 3 straturi cu un cutit f ascutit.
La 6 din 9 straturi(foi) intinzi crema afine,folosesti 1/2 din crema.Deasupra cremei afine/gem intinzi un strat gros de frisca.Asezi unele peste altele,termini cu o foaie simpla(neunsa).Restul de crema/gem afine il amesteci cu restul de frisca,pui in cornet si decorezi deasupra.

Reteta aici:


Blueberry Cinnamon Cakes
http://www.sugarlaws.com/blueberry-cinnamon-cakes

Niciun comentariu: