luni, 23 martie 2009

Super chec marmorat



Ingrediente 1 chec de 12/22cm:

175 g unt
160 g zahar pudra
3 oua,usor batute
150 g faina prajituri
1 lingurita praf copt
100 ml lapte
25 g cacao,cernuta
1/2 lingurita pudra ciocolata calda,optional


Pregatire:

1. Preancalzesti cuptorul la 180*C.Captusesti tava cu hartie unsa.
2.Cerni faina si praful copt,in bolul mixerului,lasi deoparte.
3.Combini untul si zaharul pudra,in bolul mixerului,il freci pana obtii o crema deschisa la culoare.Cureti marginile periodic,pt a amesteca bine.
4.Adaugi ouale treptat,bati dupa fiecare.
5.Torni laptele,amesteci bine,il torni in amestecul de faina(2) si amesteci sa omogenizezi.
6.Imparti amestecul in 2.Adaugi cacao si ciocolata la 1 parte(nota 4).
7.Pui 1 lingura plina din fiecare amestec,alternativ,treci un betisor prin amestec pt efect marmorat.
8.Coci la 180*C,40 min pana scobitoarea inserata in centru iese curata.

Nota:

1.Untul si ouale trebuie sa fie la temp. camerei.
2.Cureti periodic marginile bolului,pt a amesteca bine ingred.
3.Pt a preveni coagularea,viteza trebuie sa fie mica atunci cand pui ouale.
4.Adaugi 2 linguri lapte in aluat cu praful cacao daca aluatul e prea uscat si ti-e greu sa incorporezi pudra cacao.


Reteta aici:

Marble Butter Cake

http://saucingaround.blogspot.com/2008/11/adjusting-to-new-lifestyle.html

Niciun comentariu: