vineri, 27 martie 2009

Biscuiti glasati cu ciocolata




Ingrediente:

1/4 cana unt,moale
1/4 cana grasime(unt/margarina)
1/2 cana zahar brun
1/4 cana zahar tos
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1 ou
1 lingurita vanilie
1 1/4 cana faina obisnuita
1/2 cana cipsuri ciocolata,demidulce
1/2 cana nuci tocate/alune,optional
170 g ciocolata demidulce
1 Lingura grasime(unt/margarina)


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pui hartie in tava de 22/22/5 cm.Hartia sa treaca de marginea tavii,lasi deoparte.
2.Bati untul si 1/4 cana grasime,in bol mediu,la vit medie,30 sec.Adaugi zaharul brun,zaharul tos,bicarbonatul.Bati pana se combina,cureti marginile vasului,ocazional.Adaugi ouale si vanilia,amesteci sa se combine.Adaugi cat de multa faina poti cu mixerul.Adaugi restul faina,amesteci,pui bucatile ciocolata si nuci.
3.Presezi uniform aluatul in tava,coci 25-30 min,pana e maro-auriu si intarit in centru.Racesti in tava/pe gratar sarma,1 ora.Reduci temp cuptor la 162*C.
4.Folosesti hartia sa scoti din tava foaia,o pui pe o planseta,scoti hartia,tai cu un cutit f ascutit,felii de 22/1 cm.Asezi feliile cu partea taiata in jos,pe hartia neunsa,coci la 162*C,cca 20 min pana se rumenesc,rotesti tava la 1/2 timpului de copt.Racesti complet pe hartie,pe gratar sarma.
5.Topesti ciocolata la microunde cu 1 Lingura grasime,la putere medie 2-3 min,pana e neteda si topita,amesteci de 2 ori.Inmoi capatul fiecarui biscuit in ciocolata,lasi sa se scurga excesul,asezi pe hartie pergament,lasi cca 1 ora sa se intareasca glazura.Ies 18 biscuiti.
6.Pt depozitare; le asezi in straturi cu hartie pergament intre ele in container etans.Pastrezi la temp camerei 3 zile sau le congelezi pana la 3 luni.Le dezgheti daca le-ai congelat inainte servire.

Reteta aici:

Chocolate Chip Cookie Dunkers

http://www.bhg.com/recipe/desserts/chocolate-chip-cookie-dunkers/

Niciun comentariu: