marți, 24 martie 2009
Carne vita cu piure pastarnac si sos irlandez
Ingrediente 6 portii:
1/2 kg carne conservata vita
1 morcov
2 tije telina
2 praz
1 lingurita piper boabe
250 ml cidru sec
Piureul pastarnac:
1/2 kg cartofi,tocati
1/2 kg pastarnac,tocat
125 ml amestec lapte si smantana
1 cub unt
sare si piper
Sos irlandez de cidru:
50 g unt
25 g faina
1 Lingura mustar
250 ml amestec lichid de la gatit si cidru sec
2 Linguri ceapa/ceapa verde,tocata
Pregatire:
In oala mare pui:carnea,legumele tocate,boabele piper,cidrul,adaugi apa sa le acoperi,aduci la fiert,apoi la foc mic,fierbi cca 40 min,pana carnea e moale,lasi in lichid pana servesti.
Cat se face carnea pui cartofii si pastarnacul in oala mare,acoperi cu apa,asezonezi,aduci la fiert,reduci apoi la mic,fierbi pana sunt moi,scurgi bine,pasezi bine,adaugi laptele si smantana,untul.Pui ceapa si asezonezi bine,tii cald.
Topesti untul,adaugi faina,gatesti 1-2 min,adaugi mustarul,amesteci lichidul de la fiert si cidrul.Aduci la fiert,apoi fierbi la foc mic 3-4 min,adaugi smantana si ceapa,potrivesti gustul.
Servesti feliile carne cu piureul pastarnac,sos si varza cu unt.
Reteta aici:
Corned Beef & Parsnip Mash with Mustard and Cider Sauce
http://www.bordbia.ie/aboutfood/recipes/beef/pages/cornedbeefparsnip.aspx
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu