luni, 23 martie 2009

Brusture murat




Brusturele este un puternic curatitor/detoxifiant al sangelui.
Are efecte minunate proaspat facut ceai.
Este extrem de hranitor!
Toamna este un moment minunat de a recolta radacinile brusture(Arctium lappa).Este bun de folosit in sezonul rece si gripa,stimuleaza imunitatea.

Pregatire:

1.Deztelenesti radacinile,nu primavara.Nu folosesti planta cand are seminte.Este o planta bienala.In foto este o planta in al 2 lea an,toamna.
2.Speli radacinile,le feliezi cat o inghititura.
3.Apoi pui pe fundul tigaii putina apa,pui radacinile le fierbi la abur,pana sunt moi,dar crocante.Nu arunci apa din tigaie.
4.Umplii un borcan de 570 ml cu felii brusture.Pui 4-6 catei usturoi,4-6 felii ghimbir,sau in functie de gust.
5.Apoi faci saramura continand :
1/3 tamari
1/3 otet mere/balsamic
1/3 apa
in tigaia cu apa de la brusture.
6.Umplii borcanul cu saramura,refrigerezi cateva zile.


Reteta aici:

Burdock Root Pickles

http://www.natureskills.com/burdock_root_pickles.html

Niciun comentariu: