luni, 23 martie 2009
Galuste vegetariene
Ingrediente 6 portii:
Pt crusta:
1 ceapa mica
1 cana bulgur fin
1/2 cana faina obisnuita/integrala
1/2-3/4 lingurita sare
1/2 lingurita enibahar
1/4 lingurita scortisoara
1/8 lingurita piper
Ai grija sa masori corect,nu pune mai mult,pt ca nu o sa fie destul de moale.Pt a-ti iesi bune bulgurul trebuie sa fie fin nu mediu granulat.
Umplutura:
1/4 cana ulei masline/margarina
2 Linguri muguri pin
1 ceapa medie
1/3 cana nuci tocate grosolan1/2 lingurita enibahar,usor plina
1/4 lingurita scortisoara,putin plina
1/8 lingurita piper,putin plina
1 lingurita sirop rodie
1-2 Linguri caise uscate,tocate/stafide aurii/curmale,optional
-nu adauga mai mult sirop rodie,dar nici nu-l omite,pt a avea aroma corecta.Daca nu-l ai fierbi 1/3 cana suc rodie,pana nu mai e siropos,ai grija sa nu-l arzi,sau poti inlocui cu suc de lamaie amestecat cu melasa.
Pregatire:
Pt Crusta:
Cerni bulgurul printr-o sita f fina.Pui 1 cana bulgur in bol mare,adaugi apa calda,il acoperi.Treci peste el 2,5 cm apa,pui 1 lingurita sare,amesteci si lasi sa stea 1/2 -1 ora ,il poti clati 1 data inainte de a-l inmuia.In acest timp faci umplutura.
Pui in blender ceapa pana e f fina,aproape lichida,daca folosesti blenderul ai nevoie de 1-2 lingurite apa,pui condimentele si amesteci iar.
Scurgi bulgurul,cat de mult poti,il pui intr-un prosop curat si-l rasucesti pt a extrage cat mai multa apa.
Il pui in bol mare,il framanti cca 3-4 min,adaugi amestecul ceapa,faina,sarea si framanti din nou cateva min,pana obtii o mingie de aluat.Este posibil sa fie nevoie sa-ti umezesti mainile cu apa din cand in cand,potivesti gustul de sare.
Daca faci aluatul in robot,pui bulgurul si ceapa,amesteci 2 min,il scoti in bol si adaugi faina si framanti pana obtii o mingie de aluat.
Lasi deoparte acoperit.
Pt Umplutura:
tai fin ceapa medie,lasi deoparte.Masori toate ingred. necesare.Tai nucile grosolan,nu mai mici de cel putin 0,6 cm.
Pui in tigaie uleiul/margarina si prajesi mugurii pin,pana se rumenesc/maro-aurii.Ii scoti pe hartie si in uleiul ramas prajesti nucile.
Adaugi ceapa fin tocata in ulei si o prajesti la foc mediu pana incepe sa fie maro-aurie.
Adaugi nucile,amesteci condimentele si siropul rodie.
Adaugi mugurii pin,fructele uscate,amesteci lasi deoparte.
Asamblarea:
Imparti aluatul in 12 portii egale,lasi deoparte.
Pe o farfurie imparti umplutura in 12 portii egale.
Iei o portie de aluat o asezi in palma,faci o gaura cu degetul mare,presazi in jur sa obtii un perete subtire,umezesti mana cand lucrezi.Procedezi la fel cu celelalte,ai grija crusta sa nu aiba fisuri.
Important:
la fel ca la falafel ai grija la temperatura uleiului pt ca poate iesi umplutura afara,daca nu e cea corecta.
Pui 3-4 cani ulei in tigaie il pui la foc mediu.Poti lua o bucata mica de paine o pui in ulei si daca incepe sa faca bule cand o prajesti,e prea incins,scoti painea si lasi sa se raceasca putin,micsorezi temp inainte sa prejesti.
Pui cca 4 galuste in ulei,le prajesti pana se rumenesc,le intorci daca e nevoie.
Le coci cca 6-8 min.
Reteta aici:
vegetarian style kibbeh -stuffed bulgur wheat appetizers
http://is-that-my-bureka.blogspot.com/2008/07/friday-night-appetizers.html
Etichete:
Aperitiv,
bulgur,
caise,
Condimente,
curmale,
De Post,
enibahar,
galuste,
Martie 2009,
muguri pin,
nuci,
scortisoara,
sirop,
stafide
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu