marți, 24 martie 2009

Biscuiti,jeleu struguri si branza



E nevoie sa incepi reteta cu 1 zi inainte.

Ingrediente 8 portii:

1 roata branza(L’Edel de Cleron)
1 roata branza oaie( Fleur de Marquis)

Jeleul struguri

700 g struguri rosii,+ pt servit
2 mere ,tocate
80 ml/ 1/3 cana suc lamaie
440 g/ 2 cani zahar alb


Biscuiti ovaz

220 g faina integrala
80 g/ 3/4 cana fulgi ovaz
80 g/ 3/4 cana nuci tocate
2 Linguri piper negru
100 g unt,tocat

Pregatire:

1.Pt jeleul struguri:
Pui strugurii in cratita mare,ii zdrobesti cu lingura lemn,adaugi merele,sucul lamaie,2 litri apa,fierbi incet la foc mic-mediu,amesteci ocazional,1 ora,strecori prin sita deasa.Masori 1 litru lichid,amesteci cu zaharul in cratita mare,apoi amesteci la foc mic 5 min,pana se dizolva zaharul.Maresti focul,la mediu,fierbi 1 ora pana incepe sa se intareasca-vezi nota.
Iei de pe foc,lasi 10 min,iei spuma,pui in borcane sterile.Inchizi si intorci borcanul vertical 2 min,apoi intorci si racesti la temp camerei si refrigerezi peste noapte.Ies 2 cani.Pastrezi in frigider pana la 3 saptamani sau pana ai nevoie.
2.Pt biscuitii ovaz:
Preancalzesti cuptorul la 170*C.Pui faina ovazul,nucile,piperul,untul si 1 lingurita sare in robot,pana obtii firimituri,adaugi 2/3 cana apa si amesteci pana obtii aluatul.Intinzi aluatul pe suprafata usor infainata,de 3 mm gros,apoi cu o forma de 7 cm diametru tai rondele,le pui in tava cu hartie ,coci 20-30 min,pana sunt usor aurii,lasi sa se raceasca complet in tava.Ies 20 biscuiti.Pastrezi in vas etans 1 saptamana.
3.Servesti biscuitii la temp camerei cu jeleu struguri si branzeturi.

Nota:Pt a proba jeleul,pui 1 lingura jeleu pe o farfurie rece in frigider 2 min pana se raceste,apoi presezi cu varful degetului ,daca face riduri e gata.


Reteta aici:

Cheese board with grape jelly and oat biscuits

http://gourmettraveller.com.au/cheese_board_with_grape_jelly_and_oat_biscuits.htm

Niciun comentariu: