luni, 23 martie 2009

Prajitura cu portocale



Ingrediente:

100 g faina
50 g amidon
125 g zahar
150 g unt/margarina
3 oua
1 portocala-coaja
1 lingurita praf copt

Apoi:

2 portocale-sucul
1 lamaie-sucul
1 Lingura zahar
1 Lingura rasa amidon porumb
zahar pudra si coaja portocala glasata


Pregatire:

Ungi o forma de chec.Cerni impreuna faina,amidonul si praful copt.Freci crema,untul moale cu zaharul.Bati ouale spuma apoi adaugi amestecul de unt si zahar.Amesteci toate din nou,adugi coaja portocala.Adaugi faina putin cate putin,amesteci bine si adaugi putin lapte,daca e prea consistent aluatul.
Torni in forma,coci in cuptor preancalzit,la 180*C,40 min,verifici cu scobitoarea in centru sa vezi daca e gata.
Pregatesti crema :amesteci zaharul,amidonul,sucul fructelor,pui pe foc si lasi pana crema nu se ingroasa,apoi lasi la racit.Imparti in 2 prajitura,rece acoperi baza cu crema acoperi.Presari zaharul pudra in momentul servirii si decorezi cu coaja portocala glasata.


Reteta aici:


Torta soffice all'arancia

http://tarallucci.blogspot.com/2007/11/torta-soffice-allarancia.html

Niciun comentariu: