vineri, 27 martie 2009
Tarte cu sparanghel
Ingrediente:
foitaj-suficient pt a face 4 dreptunghiuri de 12/5 cm gros de 0,6 cm
1 cana ricotta
sare,piper,dupa gust
1 lingurita rasa coaja lamaie
1 cana parmezan ras
1 Lingura busuioc tocat
1-2 legaturi sparanghel(in functie de cat pui pe fiecare tarta)
ulei ev masline
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 200*C,pui hartie in tava.
Intinzi aluatul patiserie,tai dreptunghiurile,le pui in tava.
In bol combini ricotta,sare,piper,coaja lamaie,parmezanul,busuiocul,amesteci bine.Daca amestecul e prea subtire,mai pui parmezan.Amestecul trebuie sa aiba consistenta cremei de branza.
Intinzi umplutura pe fiecare foaie aluat,lasi cca 1 cm neuns pe margine,jur imprejur.Asezi 2-3 fire sparanghel peste branza,presari sare,piper,picuri putin ulei masline.
Coci in cuptorul preancalzit,12 min,verifici tartele.Aluatul ar trebiu sa fie auriu iar sparanghelul moale cand e strapuns.Daca nu,mai coci cateva min.Daca sparanghelul e gros il coci 16-17 min.Scoti din cuptor servesti imediat.
Reteta aici:
Asparagus Tarts
http://creampuffsinvenice.ca/2007/07/08/hot-in-the-city/
Etichete:
Aperitiv,
branza,
busuioc,
Condimente,
foitaj,
lamaie,
Martie 2009,
sparanghel
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu