marți, 24 martie 2009
Ceai aromat/Chai
Poti folosi ceai negru/ceai verde sau iasomie pt varianta light.
Ingrediente:
4,5 cm bat scortisoara
10 cuisoare
10 boabe cardamom verde
5 boabe piper
2 stelute anason
2,5 cm ghimbir
3-4 plicuri ceai negru sau 2 lingurite ceai vrac
2 Linguri zahar
2 cani apa
1 cana smantana degresata/lapte,la alegere
Pregatire:
1.Incepi prin a incalzi apa la foc mare. Scortisoara,cuisoarele,cardamomul,le strivesti cu lama cutitului.In tigaia uscata sotezi scortisoara,cuisoarele,cardamomul,piperul,anasonul,sa-si dezvolte raroma,ai grija sa nu le arzi.Tai bucata de ghimbir pe 1/2 apoi o prajesti pe flacara(aragaz),pasezi cu lama cutitului sa-l rupi putin ghimbirul.
2.Adaugi scortisoara,cuisoarele,cardamomul,piperul,anasonul,ghimbirul,ceaiul si apa.Fierbi 12 min la foc mareamesteci regulat.Adaugi smantana si zaharul,gatesti peste 3 min.Strecori,ies cca 2 cani ceai.
Reteta aici:
Chai Tea
http://whiteonricecouple.com/recipes/beverages-cocktails/chai/
Etichete:
anason,
Bauturi,
cardamom,
ceai,
Condimente,
cuisoare,
ghimbir,
Martie 2009,
scortisoara,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu