joi, 5 martie 2009

Minciunele poloneze



Ies 7 duzini.

Ingrediente:

1 Lingura unt nesarat
2 oua mari
5 galgenusuri mari
3 Linguri zahar tos
1 1/2 lingurita sare
1 lingurita extract pur portocale
1 lingurita extract pur lamaie
1 lingurita extract pur vanilie
1 lingurita otet alb
1 Lingura rom
3 Linguri smantana(fermentata)
1 lingurita coaja rasa lamaie
2-3 cani faina
ulei vegetal pt prajit
zahar pudra

Pregatire:


1.Topesti untul,il combini cu ouale,galbenusurile,zaharul tos,sare,extracte,otet,smantana,bati la vit. medie-mare pana capata culoarea lamaii,adaugi coaja lamaie,adaugi treptat faina sa obtii un aluat destul de rigid.Il framanti 8-10 min,adaugi faina daca e necesar,pana devine elastic si e usor de manevrat.Il tai in doua,il infoliezi,lasi la temp camerei.
2.Intinzi 1/2 de aluat f f subtire si tai benzi de 10 cm lungime si 4 latime.Tai capetele in diagonala.Faci in centru o taietura si tragi un capat prin ea.Asezi pe hartia copt,in tava,le acoperi cu un prosop,pt a se mentine umede,repeti cu cealalta 1/2 de aluat.
3.Intr-o tigaie fonta incalzesti uleiul la 190*C si prajesti cca 1 min,pana se rumenesc usor.
4.Scoti pe hartie absorbanta,le pui pe gratar si le pudrezi cu zahar.Le pastrezi bine inchise in cutii carton.Este o cantitate enorma de aceea o poti reduce la 1/2,dar nu injumatati si aromele(lamaie,portocala,extracte).


Reteta aici:

Chrusciki (Polish Bow Tie Cookies)

http://www.marthastewart.com/recipe/chrusciki-polish-bow-tie-cookies?rsc=also_try

Niciun comentariu: