joi, 5 martie 2009
Varza rosie pe piure cartofi
Ingrediente 8 portii:
250 g carne tocata vitel
500 g cartofi
40 g unt
2 cepe rosii
1 varza rosie,cca 800 g
1 mar,Golden Delicios
150 ml suc mere
2 Linguri zahar brun
4 Linguri +8 lingurite otet balsamic(Aceto Sopraffino este mai usor decat otetul balsamic,mai dulce si mai multa aroma fructe)
1 frunza dafin
1 Lingura ulei
sare,piper,dupa gust
Pregatire:
1.Cureti si fierbi cartofii,ii pasezi,adaugi untul,obtii un piure,lasi deoparte,tii cald.
2.Feliezi cepele in inele,tai varza fasii,decojesti si tai marul cuburi medii/mici.
3.Sotezi carnea in ulei cca 2 min,pana prinde culoare,adaugi ceapa,lasi peste 3 min.
4.Adaugi varza,marul,sucul mar,dafinul,4 linguri otet si zahar,asezonezi cu sare,piper.Lasi la foc mic 25 min sau pana varza e moale si cel mai mult lichid s-a absorbit.
5.Servesti cu piureul si asezonezi suplimentar cu restul de otet,1 lingurita/portie.
Reteta aici:
Red cabbage, apple and Sopraffino
http://www.thefoodtraveller.com/blog/labels/starter.html
Etichete:
Aperitiv,
cartofi,
Condimente,
Mancare,
Martie 2009,
mere,
otet balsamic,
varza,
vita,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu