joi, 5 martie 2009
Tort cu afine
Ingrediente:
Pt Biscuit:
3 oua
3 galbenuse
3/4 cana zahar
1 lingurita rom
3 albuse
2 Linguri zahar
2/3 cana faina de prajituri cernuta
Ungi si pudrezi tava,pui pe fund hartie,tai sa se potriveasca exact pe fund.
Bati ouale,galbenusurile si 3/4 cana zahar impreuna in bol mediu,pana se ingroasa si se albesc,adaugi romul.
In bol separat,bati albusurile spuma tare,adaugi 2 linguri zahar,bati pana sunt rigide si lucioase.
Cerni faina peste amestecul de galbenusuri,adaugi 1/4 din albusuri,apoi cu grija adaugi restul albusurilor.
Intinzi uniform aluatul in tava,coci in cuptorul preancalzit la 230*,pana e usor rumenit si elastic.Racesti in forma 5 min,tai in 3 dreptunghiuri egale(pe partea lunga).
Pt Crema iaurt:
250 ml smantana grasa/heavy cream
300 ml iaurt
2 Linguri zahar pudra
300 g afine
5 g gelatina
Peste gelatina presari putina apa,lasi deoparte pana se inmoaie.Acoperi afinele cu zahar pudra.
Bati frisca.Peste iaurt pui gelatina,dai la frigider si lasi pana incepe sa se ingroasa,amesteci delicat afinele.
Asamblarea:
Iei un dreptunghi de biscuit,il acoperi cu 1/3 din crema,repeti de 2 ori,racesti in frigider cel putin 2 ore/peste noapte.
Reteta aici:
Blueberry & Yogurt Torte
http://palachinka.blogspot.com/2008/07/blueberry-yogurt-torte.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu