joi, 5 martie 2009

Piscoturi cu crema fistic



Pt piscoturi:

3 oua(cca 90 g)
50 g zahar
70 g migdale
30 g fistic
70 g zahar pudra
1 lingurita colorent verde,pudra
2 lingurite coaja portocala

Bato albusurile spuma tare,adaugi treptat zaharul,pana obtii o bezea lucioasa,nu supramixa,pt ca bezeaua va fi prea uscata.Combini migdalele,fisticul,zaharul pudra in robot pana obtii un praf fin.Adaugi colorantul si coaja portocala.Presari amestecul de nuci peste bezea,amesteci cu grija de sus in jos,cureti de pe margine,intorci la 45* bolul si repeti miscarea,pana sunt amestecate complet.Ai grija sa nu se lase bezeaua.Pui in cornet si trasezi benzi pe hartia pergament de 8-10 cm,coci la 148*C,18-20 min.

Crema fistic:

3 albusuri
1/2 cana (100 g) zahar
2 Linguri apa
170 g unt la temp camerei
2 Linguri suc portocale
1/4 cana fistic macinat fin
1/2 lingurita colorant verde,pudra

Bati albusurile tare.Combini apa si zaharul aduci la fiert.Cand siropul ajunge la 121*C,le torni lnt peste albusuri,bati pana bezeaua s-a racit complet.Adaugi cate o lingura unt treptat,chiar daca se taie la un moment dat se repara daca continui sa bati.Adaugi sucul portocala,fisticul,colorantul.In acest punct poti refrigera crema pt a o folosi mai tarziu,pana la 4 zile/congela pana la 3 luni.Pt a asambla piscoturile pui crema in cornet cu varful in stea si decorezi piscoturile,le decorezi cu seminte rodie/cum doresti.


Reteta aici:

Satsuma Pistachio Dacquoise And Buttercream

http://tartelette.blogspot.com/2008/12/satsuma-pistachio-dacquoise-and.html

Niciun comentariu: