luni, 9 martie 2009

Tocana dovlecel Chayote



Ingrediente:

200 g carne pt tocana fiarta in apa
3 Linguri ulei vegetal
2 dovlecei Chayote,curatat,cuburi
2 cepe verzi,taiat felii de 1 cm
1/4 cana patrunjel, tocat
1 lingurita tamarind,dizolvat in 1 Lingura apa
1 Lingura ceapa prajita

Pasta condimente:

10 ardei iuti rosii
4 catei usturoi
2 nuc indian/candlenut(Aleurites moluccanus)-nu avem,punem alune padure/nuci
1 cm ghimbir proaspat
1/4 lingurita piper macinat
1 Lingura creveti uscati,inmuiati scurt,in apa fierbinte,scursi
sare,dupa gust


Pregatire:

Fierbi carnea in apa sarata cat sa o acopere,pana e moale.Scoti si feliezi carnea cuburi de 1/2 cm.Pastrezi 1 litru supa.
Incalzesti uleiul si prajesti pasta condimente pana miroase.Adaugi carnea,amesteci pana se prind condimentele de ea,adaugi supa,aduci la fiert,pui dovleceii,ceapa verde,patrunjelul si tamarindul cu apa.Servesti cu ceapa prajita,deasupra.

Reteta aici:

Chayotes Stew-(Sayur Labu Siam)

http://www.melroseflowers.com/mkic/indo_recipes/vegetables/chayotes_stew.html

Niciun comentariu: