luni, 2 martie 2009

Terina de cartofi cu varza si cod




Servesti 4 portii ca fel principal sau 10 ca aperitiv.
Servesti un vin alb,de preferat Chardonnay vechi.

Ingrediente:


1,5 kg cartofi rosii
400 g file cod(gros) o bucata
14 varza creata/Savoy
1 albus
1 lingurita faina migdale
2 catei usturoi
5 g patrunjel
15 g unt
6 Linguri lapte gras
cascaval(Comte)
pesmet si margarina pt uns
sare,piper,dupa gust

Pregatire:

1.Cureti varza,fierbi frunzele in apa fiarta sarata 5-10 min pana sunt moi.Le tai fasii mici,lasi la racit.
2.Cureti cartofii,ii tai bucati medii,ii fierbi in apa nesarata,cca 20 min,ii pasezi,ii amesteci cu unt,lapte,patrunjelul tocat fin,usturoiul,sare,piper.Lasi la racit.Nu-ti face griji daca raman bucati de cartofi nepasate,vor da un plus de textura.
3.Cand sunt reci incorporezi albusul in piure.
4.Nu e nevoie sa scoti pielea codului,amesteci cele 2 tipuri faina si dai pe o parte a pestelui,il prajesti cu pastea infainata in ulei fierbinte 5 min,pana e pe 1/2 facut.Il lasi in tigaie fierbinte,pana se raceste.
5.Ungi o tava dreptunghiulara,fin,presari pesmetul.
6.Pui un strat cca 1/2 din piureul cartofi,asezi pestele cu partea prajita in jos.Asezonezi cu sare piper,presari branza rasa,distribui varza deasupra si inchizi terrina cu restul de piure.
7.Coci 30 min,la 170*C;treci cutitul dealungul marginilor tavii,lasi la racit,intoarsa forma si o scoti cat e calduta si o servesti.

Reteta aici:

Red Potatoes terrine with cod and Savoy cabbage

http://www.thefoodtraveller.com/recipes/en/fishpotatoesterrine.html

Niciun comentariu: