joi, 5 martie 2009
Seitan/gluten de casa
Ingrediente:
1 cana fasole alba
2 cani apa
1/4 cana ulei
2 lingurite sare
2 lingurite paprika
2 lingurite pudra ceapa
1 lingurita usturoi
1/4 lingurita turmeric/curcuma
1 lingurita pudra fenicul
1 lingurita salvie
1 lingurita piper
1 lingurita sos soia
2 3/4 cana faina grau(pt seitan)
Pregatire:
Pui apa in steamer/aparat fiert la abur.
1.Pui toate ingredientele cu exceptia fainii de grau(din ea se face seitanul) in blender si omogenizezi,torni in bol,adaugi faina de grau si lucrezi intr-un aluat.
2.Formezi aluatul intr-un rulou,il infasori in folie groasa.Il faci ruloul cat mai gros posibil,fierbi la abur 1 ora.
3.Preancalzesti cuptorul la 175*C,in ultimile 15 min de fiert la abur.Scoti seitanul de la abur si-l coci 45-60 min.Seitanul ar trebui sa se umfle si sa preseze folia.
4.Racesti si feliezi dupa nevoie,pt sandwichuri.Acest seitan sta bine si poate fi ras f subtire.Pastrezi la frigider.
Reteta aici:
Veggie Lunch Meat
http://vegandad.blogspot.com/2008/06/veggie-lunch-meat.html
Etichete:
Condimente,
curcuma/turmeric,
De Post,
fasole,
gluten,
Martie 2009,
salvie,
seminte,
seminte fenicul,
sos soia,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Mariana imi spui te rog daca fasolea trebuie fiarta inainte? Mersi.
Trimiteți un comentariu