joi, 5 martie 2009
Linte si cartofi la cuptor
Ingrediente:
1 cana linte verde
5-6 cartofi,taiati rondele de 1 cm
2 cepe medii,fin tocate
2 catei usturoi,tocati
2 ardei grasi mari,rosii sau 2 ardei iuti verzi,fin tocati
2 rosii,cuburi
2 Linguri pasta tomate
1 cana patrunjel tocat
3-4 Linguri ulei masline
1 lingurita chimen
1 frunza dafin
fulgi ardei rosu
piper macinat,sare
Pregatire:
Fierbi lintea cu 1 lingurita chimen,1 frunza dafin si 5 cani apa,pana e facuta,scurgi.
Fierbi cartofii in apa sarata cca 10 min.Trebuie sa fie fierti si fermi,nu flescaiti.
Incalzesti uleiul in tigaie,adaugi ceapa si usturoiul,gatesti 5-6 min,pana se inmoaie.
Adaugi ardeii si gatesti inca 3 min.
Adaugi pasta rosii,gatesti 2 min.
Pui peste rosii lintea,adaugi sare,piper si optional fulgii ardei-iute.
Acoperi si fierbi la foc mic 10-15 min.Adaugi putina apa daca scade prea mult.
Ungi o tava si asezi rondelele cartofi,acoperi cu lintea,torni 1/4 cana apa.
Coci in cuptorul preancalzit la 175*C,20-25 MIN.
Presari partunjel inainte servit.
Este f buna,poti servi cu iaurt sau presari branza deasupra si o reancalzesti.
Reteta aici:
Vegetarian Potato Casserole with Green Lentils (Mercimekli Patates Oturtma)
http://almostturkish.blogspot.com/2007/12/vegetarian-potato-casserole-with-green.html
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
cartofi,
chilli,
chimen,
Condimente,
De Post,
linte,
Mancare,
Martie 2009,
patrunjel,
rosii,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu