marți, 3 martie 2009
Rulouri din cartofi dulci
Ingrediente 6 portii:
3 cartofi dulci medii(cca 450 g fiecare)
3/4 cana branza dulce degresata
3/4 cana mere,Fuji cu coaja
3 Linguri arpagic proaspat,tocat
57 g parmezan,1/2 ras,1/2 fasii
1/4 lingurita sare
piper proaspat,dupa gust
ulei vegetal
1 Lingura ulei nuci
1/3 cana nuci prajite tocate,cca 28g
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Infasori 1 cartof dulce in pergament,apoi in folie.Intepi ce cateva ori cu furculita.Ii coci pana sunt moi,cca 1 ora,lasi la racit.Reduci temp cuptorului la 175*C.
2.Cureti cartofii(cei 2 ramasi),cu ajutorul unei razatori/mandolina tai felii f fine cartofii in lungime,sa ai 30 felii.Ii tai pe fiecare in dreptunghiuri de 5/10 cm.
3.Aduci la fiert o oala mare cu apa.Adaugi 1/2 din feliile de cartofi si-i gatesti pana se inmoaie cca 2 min.Ii scoti si-i pui pe hartie copt la racit usor,repeti.
4.Cureti pielea cartofului copt,il faci piure,adaugi branza dulce,omogenizezi.
5.Transferi amestecul cartofi in bol mare,adaugi marul,arpagicul,parmezanul,sare,piper.
6.Ungi o tava de 22/38 cm,pui 1 lingura umplutura in centrul feliei de cartof,rulezi,pui cu lipitura in jos in tava,repeti(cannelloni pot fi refrigerati,acoperiti peste noapte,inainte de copt ii aduci la temp camerei).
7.Ungi rulourile cu ulei masline,le coci pana se incalzesc destul cca 10-15 min,presari nuci si fasii parmezan.
Reteta aici:
Sweet Potato Cannelloni
http://www.marthastewart.com/recipe/sweet-potato-cannelloni?rsc=also_try
Etichete:
Aperitiv,
branza,
cartofi dulci,
Condimente,
Martie 2009,
mere,
nuci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu