marți, 3 martie 2009
Salata calda de cartofi cu bere
Ingrediente 6 portii:
Dresingul de bere:
6 Linguri/ 90 ml ulei masline
1/2 cana/ 125 ml ceapa rosie,fin tocata
3/4 cana/ 175 ml bere blonda(Lager)
4 Linguri/ 60 ml malt/otet mere
1 lingurita/ 5 ml zahar
2 Linguri/ 30 ml mustar Dijon
sare,piper,dupa gust
Salata cartofi:
1133 g cartofi rosii
2 cani/475 ml ceapa,fin tocata
1/4 cana/ 60 ml patrunjel,fin tocat
4 Linguri/ 60 ml arpagic,tocat
3 oua fierte tari,feliate
Pregatire:
Dresingul de bere:
1.Incalzesti 2 linguri ulei masline in tigaie mica,la foc peste mediu.Adaugi ceapa,o calesti pana se inmoaie,cca 5 min.Adaugi berea,otetul,zaharul si fierbi 5 min.Pui in robot cu mustarul,cu motorul pornit,torni usor uleiul ramas,asezonezi cu sare,piper.
Salata cartofi:
1.Fierbi cartofii in apa fiarta sarata,cca 20-25 min,pana cutitul inserat patrunde usor.Ii decojesti cat de repede poti,ii tai felii de 1 cm.Cat sunt inca calzi,torni dresingul,amesteci usor sa nu se rupa cartofii.Servesti cald/la temp camerei.
2.Presari arpagicul si pui ouale deasupra.
Reteta aici:
Warm Potato Salad with Beer-Robert Rainford
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=5376
Etichete:
alcool,
bere,
cartofi,
Condimente,
Martie 2009,
mustar,
patrunjel,
Salate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu