vineri, 6 martie 2009

Friptura de gluten

Ingrediente:


1/4 cana nuca macinata
1/2 cana faina ovaz
1/4 cana faina
1 1/2 cana faina de gluten
1 Lingura vegeta
25 g drojdie
250 ml apa calduta

Pregatire:

Amesteci toate ingred. apoi adaugi 1 cana apa,incorporezi rapid.Rezulta un aluat neomogen,din care faci un sul si tai felii de 1 deget grosime.

Pregatesti sosul in care pui la fiert/cuptor feliile gluten:

1-2 cepe mari
1 frunza dafin
1 capatana usturoi
1-2 plicuri drojdie/50 g-facultativ
1/4-1/2 cana ulei/mai putin
mirodenii:boia dulce,bulion pt culoare,enibahar,cimbru,coriandru,maghiran/condimente asortate
4-5 cani apa
Se portiveste de sare la sfarsit,inainte de a-l lua de pe foc,pt ca sosul devine f concentrat si scade mult.
Glutenul se fierbe cca 1 ora.

Niciun comentariu: