Ingrediente:
1/4 cana nuca macinata
1/2 cana faina ovaz
1/4 cana faina
1 1/2 cana faina de gluten
1 Lingura vegeta
25 g drojdie
250 ml apa calduta
Pregatire:
Amesteci toate ingred. apoi adaugi 1 cana apa,incorporezi rapid.Rezulta un aluat neomogen,din care faci un sul si tai felii de 1 deget grosime.
Pregatesti sosul in care pui la fiert/cuptor feliile gluten:
1-2 cepe mari
1 frunza dafin
1 capatana usturoi
1-2 plicuri drojdie/50 g-facultativ
1/4-1/2 cana ulei/mai putin
mirodenii:boia dulce,bulion pt culoare,enibahar,cimbru,coriandru,maghiran/condimente asortate
4-5 cani apa
Se portiveste de sare la sfarsit,inainte de a-l lua de pe foc,pt ca sosul devine f concentrat si scade mult.
Glutenul se fierbe cca 1 ora.
vineri, 6 martie 2009
Friptura de gluten
Etichete:
Cartile mele de bucate,
cereale,
cimbru,
Condimente,
coriandru,
De Post,
enibahar,
friptura,
maghiran,
Martie 2009,
nuci,
ovaz,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu