vineri, 6 martie 2009

Dovlecei umpluti cu somon afumat



Ingrediente 2 sau 4 portii:

2 dovlecei mari
200 g somon afumat,1 bucata
250 g ciuperci
2 Linguri ulei masline
1 Lingura patrunjel,tocat
1 albus
sare si piper,dupa gust

Pregatire:

1.Tai dovleceii pe 1/2 in lungime si cu lingura scoti miezul.Asezonezi cu sare si-ii pui cu taietura in jos,la scurs.
2.Tai somonul cuburi,scoti pielea,tai mare ciupercile si miezul dovleceilor.
3.Sotezi in ulei dovleceii si ciupercile pana se inmoaie si apa s-a evaporat,cca 15 min.Scurgi restul de apa si lasi la racit.Cand ajung la temp camerei,amesteci cu somonul,patrunjel,albus,asezonezi cu sare,piper.
4.Umplii dovleceii si-i coci in cuptorul cald la 200*C,20 min,servesti calzi.


Reteta aici:

Courgette filled with smoked salmon

http://www.thefoodtraveller.com/recipes/en/courgettesalmon.html

Niciun comentariu: