vineri, 6 martie 2009

Ecler din foitaj




Ingrediente 8 bucati:

4 patrate foitaj 10/10 cm
750 g lapte
120 g zahar granulat
37 g galbenusuri(1,5)
250 ml smantana de frisca cu 2 Linguri zahar
zahar pudra
putina apa
colorant alimentar


Pregatire:

Pt crema/budinca fierbi 4/5 lapte.Amesteci 1/5 lapte cu galbenusurile si zaharul,torni peste laptele fiert,amesteci f repede.Lasi sa se gateasca cateva min pna se ingroasa.Presari deasupra putin zahar si lasi 1 ora sa se raceasca.Lasi foitajul la repaus 30 min,apoi faci gauri minuscule,tai o bucati,le coci in cuptor 20 min la 198*C,si le tai in 1/2.
Faci glazura din zahar pudra,apa,colorant si pui deasupra foitajului,(taiat in 1/2)si-l umplii cu budinca pusa in cornet.Peste crema pui frisca tot cu un cornet si deasupra foitajul glazurat,dai la rece.


Reteta aici:

Tompouces - Tompoezen


http://prietepraat.web-log.nl/prietepraat/2006/04/tompouces_tompo.html

Niciun comentariu: