luni, 2 martie 2009
Curry cartofi
ingrediente 1-2 portii:
400 g cartofi noi,injumatatiti
1 ceapa mare,feliata
2 rosii medii,fara seminte,tocate
5-6 cm bucata ghimbir,decojit
3 catei mari usturoi
1 ardei mare iute verde
1/4 lingurita turmeric
1 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita seminte chimen
1/2 lingurita seminte mustar negru
1 lingurita Garam Masala
1/2 lingurita asafoetida
1 legatura coriandru,tocat
2 Linguri rosii,piure
500 ml supa vegetala
sare
2 Linguri ulei
Pregatire:
1.Pui in blender usturoiul,ghimbirul,ardeiul,le toci fin.
2.Incalzesti uleiul in tigaie pui semintele mustar si chimen,le prajesti pana incep sa miroasa.
3.Adaugi pasta de: usturoi,ghimbir si ardei si prajesti pana incep sa se rumeneasca,apoi adaugi feliile ceapa si continui sa gatesti pana acestea incep sa se rumeneasca.
4.Adaugi rosiile,pudra coriandru,turmericul,asafoetida si prajesti cateva min.
5.Adaugi supa,garam masala,piureul rosii,cartofii si continui sa gatesti pana cartofii sunt moi si sosul se ingroasa.
6.Adaugi coriandrul proaspat si servesti imediat.
Reteta aici:
ALOO MASALA / POTATO CURRY
http://www.posiesplace.net/2006/08/aloo-masala-potato-curry-day-4/
Etichete:
asafoetida,
cartofi,
chilli,
chimen,
Condimente,
coriandru,
curcuma/turmeric,
De Post,
frunze coriandru,
garam masala,
ghimbir,
Mancare,
Martie 2009,
mustar,
rosii,
seminte,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu