luni, 2 martie 2009
Sufleu cafea
Ingrediente 4 portii:
125 ml lapte
60 ml cafea espresso
50 g zahar pudra
25 g unt
25 g amidon porumb
2 galbenusuri
2 albusuri
1 Lingura zahar pudra,in plus
Pregatire;
Preancalzesti cuptorul la 180*C.Asezi tava in cuptor si o lasi sa se incalzeasca bine.Atunci cand vei pune sufleul pe tava calda il ajuta sa creasca.Ungi formele,pui o lingurita zahar pudra in ea si o inclini sa se acopere complet,elimini excesul de zahar.
Pregatesti budinca:pui in oala mica:laptele,cafeaua,zaharul,aduci la fiert,lasi deoparte.In cratita pui untul,il topesti adaugi amidonul,amesteci bine adaugi laptele treptat si amesteci pana se ingroasa,iei de pe foc.Lasi sa se raceasca usor,adaugi galbenusurile ,bati bine,trebuie sa aiba aspect lucios,lasi deoparte la racit.
Pregatesti albusul: bati albusurile spuma moale,apoi adaugi lingura in plus de zahar pudra,bati pana luceste.
Faci sufleul:Pui 1/4 din amestecul albus peste budinca racita,amesteci,incorporezi,adaugi restul albusuri,amesteci bland sa incorporezi cat mai mult aer cu putinta in amestec.Pui cu lingura in forme,le umplii pe 3/4 ,cu degetul faci un spatiu/apesi putin intre marginea formei si aluat,aceasta o va ajuta sa creasca.
Pui in tava cuptorului si coci cca 10 min/in functie de marimea formei.Lumina din cuptor-daca ai- ,te ajuta sa nu deschizi usa cuptorului,si sa verifici cum evolueaza.
Reteta aici:
Coffee Soufflé
http://cookalmostanything.blogspot.com/2007/01/hay-hay-its-donna-day-9.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu