joi, 5 martie 2009
Cornuri cu nuci si caise
Aluat:
250 g crema branza,light,moale/la temp camerei
250 ml unt,moale
30 ml/2 Linguri zahar brun
500 ml /2 cani faina integrala obisnuita
Umplutura:
375 ml/ 1 1/2 cana nuci,prajite
125 ml/ 1/2 cana zahar brun
5 ml/1 lingurita scortisoara
1 ml/ 1/4 lingurita ghimbir si cardamom
175 ml/ 3/4 cana marmelada caise
Toping:
1 ou
2 Linguri/30 ml zahar tos
Pregatire:
Aluatul:in bol mare,bati crema branza si untul pana se umfla,adaugi zaharul,adaugi faina,amesteci pana sunt bine combinate,formezi o bila,o tai in 4 buc,si formezi discuri,le infasori individual in plastic,refrigerezi 2 orepana la 1 zi.Lasi sa stea 15 min la temp camerei inainte de intins.
Umplutura:
Amesteci toate,in bol mic.
Asamblarea:
Pe supraf. infainata usor,intinzi fiecare disc de aluat in cerc de 27,5 cm gros de 5 mm.Intinzi 3 linguri/45 ml marmelada caise deasupra,presari 1/4 amestec de nuci,tai 12 triunghiuri.Incepand de la marginea mare,rulezi fiecare triungi,formezi cornulete.
Pui fiecare corn pe hartie copt.lasi 5 cm intre ei,refrigerezi cel putin 30 min.Repeti cu restul aluat si umplutura.
Bati usor oul,ungi fiecare corn,presari zahar.Coci la 180*C,cca 25 min,pana sunt maro-aurii.Lasi sa se raceasca in tava 5 min,apoi le transferi pe gratar sa se raceasca complet.
Ies 48 buc.
Reteta aici:
California Walnut & Apricot Rugulach
http://www.walnutinfo.com/recipeInfo.aspx?id=168
Etichete:
branza,
caise,
cardamom,
Condimente,
cornulete,
Desert,
gem,
ghimbir,
Martie 2009,
nuci,
scortisoara,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu