joi, 5 martie 2009

Cornuri cu nuci si caise



Aluat:

250 g crema branza,light,moale/la temp camerei
250 ml unt,moale
30 ml/2 Linguri zahar brun
500 ml /2 cani faina integrala obisnuita


Umplutura:

375 ml/ 1 1/2 cana nuci,prajite
125 ml/ 1/2 cana zahar brun
5 ml/1 lingurita scortisoara
1 ml/ 1/4 lingurita ghimbir si cardamom
175 ml/ 3/4 cana marmelada caise


Toping:

1 ou
2 Linguri/30 ml zahar tos

Pregatire:


Aluatul:in bol mare,bati crema branza si untul pana se umfla,adaugi zaharul,adaugi faina,amesteci pana sunt bine combinate,formezi o bila,o tai in 4 buc,si formezi discuri,le infasori individual in plastic,refrigerezi 2 orepana la 1 zi.Lasi sa stea 15 min la temp camerei inainte de intins.


Umplutura:
Amesteci toate,in bol mic.


Asamblarea:

Pe supraf. infainata usor,intinzi fiecare disc de aluat in cerc de 27,5 cm gros de 5 mm.Intinzi 3 linguri/45 ml marmelada caise deasupra,presari 1/4 amestec de nuci,tai 12 triunghiuri.Incepand de la marginea mare,rulezi fiecare triungi,formezi cornulete.
Pui fiecare corn pe hartie copt.lasi 5 cm intre ei,refrigerezi cel putin 30 min.Repeti cu restul aluat si umplutura.
Bati usor oul,ungi fiecare corn,presari zahar.Coci la 180*C,cca 25 min,pana sunt maro-aurii.Lasi sa se raceasca in tava 5 min,apoi le transferi pe gratar sa se raceasca complet.
Ies 48 buc.

Reteta aici:

California Walnut & Apricot Rugulach

http://www.walnutinfo.com/recipeInfo.aspx?id=168

Niciun comentariu: