joi, 5 martie 2009

Chec cu branza



Ingrediente:

225 g unt nesarat,la temp camerei
225 g crema branza,la temp camerei
3 cani zahar
6 oua,la temp camerei
4 lingurite extract vanilie
1 lingurita sare
3 cani faina cernuta

o forma bundt/inel,pt 12 cani

Pregatire:

Bati untul,crema branza,zaharul,la viteza medie cca 5 min,pana sunt f. pufoase.
Adaugi ouale unul cate unul,doar le incorporezi,pui vanilia,bati sa o incorporezi.Adaugi faina si sarea,amesteci la vit. mica doar sa incorporezi,nu supramixa.
Torni in forma unsa si tapetata cu faina si pui in cuptorul rece,dai la 93*C si coci 20 min,cresti apoi temp la 121*C si coci inca 20 min.Cresti temp la 131*C si coci 10 min,cresti iar la 148*C si coci cca 1 ora,pana scobitoarea iese curata.Racesti 15 min in forma,rastorni pe gratar sarma,lasi la racit.Pastrezi la temp. camerei.
Servesti cu fructe proaspete si frisca,daca doresti.


Reteta aici:

Best Cream Cheese Pound Cake

http://gourmetgirl1.blogspot.com/2008/01/best-cream-cheese-pound-cake.html

Niciun comentariu: