joi, 5 martie 2009
Ceapa caramelizata cu ciuperci si mamaliga crocanta
Ingrediente:
10-12 ciuperci(baby portabella)
1/2 cana ceapa feliata
1/8 lingurita rozmarin uscat
1/8 lingurita cimbru uscat
2 lingurite ulei masline
1 lingurita unt
1 lingurita faina
1/2 cana lapte
sare,piper,dupa gust
Pregatire:
1.Incalzesti uleiul in tigaie la foc mediu,pui ceapa,presari putina sare,lasi sa se inmoaie si caramelizeze usor.
2.Adaugi ierburile uscate,feliile ciuperci,apoi,le intinzi intr-un strat in tigaie,gatesti 2-3 min,intorci si mai gatesti inca 2-3 min,sa se rumeneasca pe ambele parti.Sarezi in acest stadiu,sarea adaugata inainte face sa se evapore apa in loc sa se rumeneasca.
3.Incalzesti laptele la microunde.Muti ciupercile si ceapa rumenite intr-un colt al tigaii,adaugi unt,il topesti,pui faina amesteci bine,gatesti 1 min,pana faina capata aroma de nuca si se inchide la culoare putin.
4.Adaugi incet laptele,amesteci continuu,sa nu faci cocoloase si amesteci sosul cu legumele.Intrebuintezi atata lapte pana obtii consistenta dorita.Asezonezi cu piper,verifici sarea.Aduci la punctul fierbere fierbi 1-2 min pana se ingroasasi transferi in bolul servire(va continua sa se ingroasa de la caldura reziduala a tigaii).
5.Pui cateva linguri peste mamaliga crocanta si servesti.
Reteta aici:
Caramelized onions & mushroom gravy with crispy polenta
http://akshayapaatram.blogspot.com/2008/11/caramelized-onions-mushroom-gravy-with.html
Etichete:
Aperitiv,
cimbru,
ciuperci,
Condimente,
De Post,
Mancare,
Martie 2009,
rozmarin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu