marți, 3 martie 2009
Chec cu seminte Perilla/susan salbatic
Ingrediente 1 chec(forma bundt):
1/2 cana seminte Perilla/susan salbatic
340 g unt nesarat,moale
1 1/2 cana zahar brun light
3 oua,usor batute
1 lingurita extract vanilie
3 cani faina obisnuita,vanturata cu lingura
1 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
1 1/2 cana lapte batut
zahar pudra optional
Pregatire:
1.Prajesti semintele Perilla/susan salbatic,in tigaie medie,la foc peste mediu,amesteci si agiti des tigaia,pana incep sa pocneasca si-si dezvolta aroma.Iei de pe foc si lasi sa se raceasca complet.
2.Preancalzesti cuptorul la 175*C,ungi si tapetezi cu faina o forma de 10-12 cani.
3.Freci crema untul si zaharul,il adugi cate putin pana untul se deschide la culoare,se umfla,e ca o spuma.Adaugi ouale f incet,bati dupa fiecare,adaugi vanilia si semintele prajite.
4.Amesteci impreuna:faina,bicarbonatul,praful copt,sarea.Adaugi 1/2 din amestecul faina peste unt,mixezi usor sa se incorporeze.Adaugi 1/2 din laptele batut,amesteci pana se incorporeaza apoi adaugi restul faina si restul lapte,amesteci totul bine.
5.Torni in forma pregatita si coci pana scobitoarea iese curata,cca 1 ora.Racesti 15 min pe gratar,rastorni cu grija si racesti complet pe gratar.Presari zahar pudra,daca doresti.
Reteta aici:
ÜBERTRENDY PERILLA SEED Pound cake
http://www.bonappegeek.com/2007/01/11/perilla-seed-pound-cake/
Etichete:
Chec,
Condimente,
Desert,
Martie 2009,
Perilla/susan salbatic,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu