marți, 3 martie 2009
Carne la gratar in stil vietnamez cu Perilla
Zilele trecute uitandu-ma la standul cu seminte de plante si flori mi-a atras atentia o planta Perilla(Perilla frutescens)/susan salbatic sau planta - biftec.Nu o mai vazusem pana acum!Nu stiam ce intrebuintare are!Este o planta aromatica cu miros de menta.Frunzele pot fi verzi/violet,se folosesc numai proaspete.Se pot amesteca cu alte ierburi in salate,in supele cu taitei si pachetele de primavara,pt decorarea sashimi/pestele crud,pot fi facute tempura,pt a da culoare muraturilor(cele rosii),etc.
Ingrediente pt cca 30 rulouri:
30 frunze Perilla/susan korean/salbatic
225 g carne vita
1 Lingura sos soia
2 catei usturoi,tocati
2 lingurite zahar brun
1 lingurita vin orez
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
Pregatire:
Speli frunzele susan,elimini tijele,lasi deoparte.
In bol amesteci toate ingred.
Pui 1 lingurita carne vita pe fiecare frunza,rulezi.Le pui pe gratar/le prajesti.Frunzele emit o aroma placuta de menta cand sunt gatite.Servesti cu orez.
Reteta aici:
Bo Nuong La Tia To Dai Han (Vietnamese Grilled Beef with Korean Perilla Leaves)
http://wanderingchopsticks.blogspot.com/2008/10/bo-nuong-la-tia-to-dai-han-vietnamese.html
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
Martie 2009,
Perilla/susan salbatic,
sos soia,
usturoi,
vin,
vita,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu