luni, 9 martie 2009

Biscuiti spritati vanilati



Biscuiti:

3 1/4 cani faina obisnuita
1 lingurita praf copt

1/2 lingurita sare

1 cana zahar
1 cana unt nesarat,la temp. camerei
113 g crema branza,la temp. camerei
1 pastaie vanilie
1 ou mare
1/2 lingurita extract vanilie
3 Linguri lapte


Glazura:

1 cana zahar pudra
1 Lingura unt nesarat,topit
2 Linguri suc lamaie
2 Linguri apa
coaja de la 1/2 lamaie
1/2 pastaie vanilie
1 praf sare


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Cu creion si rigla marchezi pe hartia copt asezarea biscuitilor.Fiecare biscuit ar trebui sa aiba 5cm, si sa lasi 5cm intre ei.Marchezi cu crionul pe spatele foii,inainte sa pui biscuitii.
Cerni impreuna faina,praful copt,sarea.
Freci crema untul,crema branza,le vit. Medie,adaugi zaharul,vanilia,bati pana se umfla.Cu mixeul la vit. Mica,adaugi ouale,extractul vanilie si laptele,amesteci sa se combine.Adaugi la aceiasi vit. Famestecul de faina,amesteci bine sa se incorporeze.
Folosesti un cornet cu varful in stea de 1 cm,il umplii cca ¼ pt a avea control mai bun asupra aluatului,formezi biscuitii pe hartie(dupa marcaj),continui sa umplii punga si sa trasezi biscuitii.
Coci in cuptorul preancalzit 15-18 min,pana la baza sunt maro-aurii.La ½ timpului de copt rotesti tava.Ii scoti pe raft sarma sa se raceasca complet.

Pt Glazura:

Combini toate ingred,amesteci bine.Glazura ar trebui sa fie destul de subtire.Inmoi fiecare biscuit in glazura il pui pe raft la uscat.Pastrezi acoperit la temp. camerei cca 1 saptamana.

Reteta aici:

Vanilla Bean Lemon Straws

http://mattbites.com/2009/01/30/vanilla-bean-lemon-straws-or-therapy-through-tea-cookies/

Niciun comentariu: