luni, 9 martie 2009

Teralli cu fenicul si piper




Ingrediente:

Aluatul final:

340 g faina
90 g faina bogata in gluten
1/4 lingurita/ 0,7 g drojdie instant
3/4 lingurita /2,5 g piper macinat
188 g apa,la temp camerei
30 g ulei masline
45 g vin alb
1 Lingura plina/7,5 g seminte fenicul
2 Linguri ulei masline pt fiert

Pregatire:

1.In bolul mixerului combini faina,sarea,drojdia,piperul,mixezi de cateva ori.
2.Combini apa,30 g ulei si vinul,cu mixerul pornit adaugi ingred lichide in flux subtire.
3.Mixezi cca 1 min,pana ce aluatul e neted si ferm.
4.Framanti cu mana si incorporezi semintele fenicul.
5.Imparti aluatul in 24 bucati de cca 30 g fiecare.
6.Pt a forma fiecare covrig intinzi bucata aluat intr-un rulou de cca 28 cm lungime si lipesti/presezi capetele impreuna.Daca aluatul e putin uscat il umezesti cu un pic apa(pulverizezi).Intinzi cercul obtinut intr-un oval.
7.Acoperi covrigii cu un plastic si lasi 2 ore la crescut.Ei nu vor arata ca au crescut.
8.In acest timp asezi 2 rafturi/gratare in centrul cuptorului si-l preancalzesti la 200*C.
9.Aduci la fiert o oala mare cu apa si pui 2 linguri ulei masline.
10.Asezi un gratar pe masa cu un prosop sub el.In 2 tavi mari pui hartie pergament.
11.Fierbi covrigii in 3-4 loturi,cca 1 min,pana se umfla putin si se ridica la suprafata/plutesc.Ii scoti pe gratar cu o spatula,odata uscati ii pui pe hartia copt.
12.Ii coci 40-45 min,pana sunt f uscati,rotesti tava la 1/2 timpului de copt.
13.Racesti pe gratar.


Reteta aici:

Fennel and Pepper Taralli

http://www.wildyeastblog.com/2009/02/10/pepper-fennel-taralli/

Niciun comentariu: