luni, 9 martie 2009
Scovergi spaniole
Bunyetes sunt dulciuri traditionale de Paste in Catalonia(provincie in Spania).
Ingrediente:
1 1/2 lingurita drojdie uscata,instant
4 Linguri unt,topit si racit
4 oua
cateva picaturi apa flori portocale
1 Lingura coaja lamaie,rasa fin
225 g faina obisnuita
1/4 lingurita sare
1 litru ulei vegetal,bun
zahar fin
Pregatire:
Amesteci drojdia cu untul rece,sa se dizolve.Bati ouale bine cu apa flori portocale.Intr-un bol mare combini cele 2 amestecuri,formezi aluatul,daca e prea lipicios mai adaugi faina.Pui pe suprafata infainata il framanti bine si-l trantesti cu fata in jos.Il lucrezi pana e omogen si elastic,ca un aluat de briosa.Il pui in bol uns cu unt,acoperi cu folie plastic,lasi sa se dubleze,cca2 ore.Imparti aluatul in buc. mici,cat o mingie de golf,restul il tii acoperit cu prosop,10 min.Intinzi fiecare bucata aluat cat mai subtire cu putinta,chiar transparenta,in unele locuri.
Incalzesti uleiul pana la fierbere pui cu grija scovergile le prajesti sa fie aurii pe ambele parti,le scoti pe hartie absorbanta,pudrezi din belsug cu zahar,imediat.
Reteta aici:
Bunyete recipe
http://www.anglophone-direct.com/Millas
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu