luni, 9 martie 2009
Aperitiv Muhammara
Ingrediente:
1 cana paine integrala de grau
2/3 cana nuci
1/2 lingurita seminte chimen
cu 2 lingurite fulgi ardei iute
paprika
2 cani ardei grasi copti si tocati(cca 4 ardei mari)
1 lingura ulei ev. Masline
3/4 -1 lingurita sos chilli iute/Tabasco
sare dupa gust
1 lingura pasta tomate,concentrata/suc lamaie
2 linguri melasa de rodii,sau otet balsamic si miere
Pregatire:
Prajesti 1 cana paine integrala de grau/multicereale cuburi/bucati lipie,in tigaie,cand incep sa devina crocante,pui in blender..In acesiasi tigaie prajesti usor 2/3 cana nuci,chiar inainte sa le scoti din tigaie adaugi 1/2 lingurita seminte chimen,le incalzesti 1 secunda si le pui in blender cu 2 lingurite fulgi ardei iute,
paprika,2 cani ardei grasi copti si tocati(cca 4 ardei mari),le pasezi,adaugi 1 lingura ulei ev. masline,3/4 -1 lingurita sos chilli iute/Tabasco,sare dupa gust,1 lingura pasta tomate,concentrata/suc lamaie
2 linguri melasa de rodii,sau otet balsamic si miere.Amesteci toate,potrivesti gustul,decorezi cu nuci si servesti pe felii dovlecel si ai un aperitiv perfect.
Reteta aici:
Muhammara
http://www.burntmouth.com/2008_08_01_archive.html
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
chilli,
chimen,
Martie 2009,
nuci,
Paine,
rodii,
rosii,
seminte,
sos Tabasco
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu