luni, 2 martie 2009
Salata sfecla cu portocala si branza dulce
Poti coace sfeclele cu 3 zile inainte.Poti inlocui branza dulce cu feta.
Ingrediente 8 portii:
4 sfecle
5 Linguri ulei ev masline,impartit
sare
4 portocale medii
2 lime
2 Linguri salote,fin tocate
2 Linguri otet vin rosu
piper negru,proaspat macinat
6 cani rucola
1/2 cana frunze coriandru,tocat
113-170 g branza dulce/feta,rupta
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Perii sfeclele,le ungi cu 1 lingura ulei si presari sare.Pui in tava de copt cu folie,le coci cca 1 ora pana sunt moi.Refrigerezi neacoperite 30 min,pana le poti manipula.Le decojesti.
2.Tai sfeclele in 1/2 pe lungime,apoi felii de 0,6 cm gros.Cureti coaja si membranele portocalelor,scoti felii.Lucrezi deasupra bolului sa pastrezi sucul,pui segmentele in bol,storci sucul de la membrane in bol,arunci membranele.
3.In alt bol razi coaja limelor si storci limele,adaugi salotele/cepe,otetul,sucul portocalelor,amesteci constant si adaugi uleiul ramas 4 linguri,incet.Adaugi sfeclele,amesteci sa se acopere cu sos,asezonezi dupa gust cu sare,piper.Acoperi etans bolul,lasi la temp camerei cel putin 15 min pana la 3 ore.
4.Aranjezi rucola pe platou,presari coriandrul,torni peste sosul si sfecla si imprastii bucatile de portocale si branza.
Reteta si info nutritional aici:
Roasted Beet Salad with Oranges and Queso Fresco (Ensalada de Betabel)
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1611626
Etichete:
branza,
frunze coriandru,
lime,
Martie 2009,
portocale,
rucola,
Salate,
sfecla
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu