luni, 2 martie 2009

Perisoare catalane



Ingrediente 8 portii:

750 g carne tocata porc
750 g carne tocata vita
2 oua
100 g faina
3 cepe
2 catei usturoi
1 legatura coriandru
500 g masline verzi
300 g ciuperci cafenii/cepes sau uscate
1 kg morcovi
piure rosii
sare
piper
ulei masline


Pregatire:

Cureti morcovii,ceapa,usturoiul.Speli ciupercile sau le inmoi pe cele uscate,apoi le usuci.
Tai ceapa fin,impreuna cu 1 catel usturoi si coriandrul.Adaugi sare,piper si amesteci acestea cu carnea tocata si ouale.Formezi perisoarele,le treci prin faina si le rumenesti in ulei,le tii calde.
Rumenesti feliile morcovi in ulei masline,adaugi cele 2 cepe ramase si usturoiul feliat fin,piureul rosii si 1 pahar apa.Fierbi la foc mic 15 min.Adaugi perisoarele,ciupercile si maslinele.Acoperi cu apa,pui sare,piper si fierbi cu capac 45 min.Servesti imediat cu fasole verde/cartofi la abur.

Ciupercile cafenii pot fi inlocuite cu orice fel de ciuperci iar apa cu supa.

Reteta aici:


Boles de Picolat
http://www.anglophone-direct.com/Boles-de-Picolat

Niciun comentariu: