vineri, 6 martie 2009
Pateuri cu ou
Ingrediente:
aluat foitaj
3 oua fierte,taiate pe 1/2 in lungime
2 cepe rosii
1 bulb mic fenicul-optional
1 lingurita garam masala
1/4 lingurita pudra chimen
4-5 frunze curry/pudra
2 Linguri ulei
1/4 lingurita pudra chilii rosu
1 praf asafoetida
sare,dupa gust
Pregatire:
Dezgheti aluatul peste noapte in frigider,sau 40 min la temp camerei.
Incalzesti uleiul in tigaie,adaugi chimenul,curry,imediat pui ceapa,gatesti la foc mediu-mic,pana incepe sa fie transparenta si maronie.Adaugi feniculul,il sotezi cateva min.Adaugi garam masala,pudra chilli,asafoetida,sare,sotezi alte 2 min.
Intinzi foitajul pe suraf usor infainata,nu-l intinzi prea subtire,il tai in 6 dreptunghiuri.Pui 1 lingura amestec de ceapa in mijlocul foii,peste el pui oul si impaturesti ca un plic,apesi bine marginile impreuna.
Le pui in tava cu hartie copt,le ungi cu ou batut,le coci la 200*C,pana deasupra sunt maro-aurii.
Servesti calde cu felii ceapa verde.
Reteta aici:
Egg Puffs
http://mixtomatch.blogspot.com/2008_08_01_archive.html
Etichete:
Aperitiv,
asafoetida,
chilli,
chimen,
Condimente,
fenicul,
foitaj,
garam masala,
Martie 2009,
seminte
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu