duminică, 1 martie 2009
Napi murati in stil japonez
Este un preparat traditional de iarna,in jurul Kyoto.Este o reteta rapida pt care e nevoie de cateva ore.
Ingrediente 4 portii:
3 napi,mari
patrate kombu,de 10 cm(este o alga)
2 Linguri otet
3 Linguri mirin
2 lingurite sare
Pregatire:
Tai julien kombu cu foarfeca,o scufunzi in otet cel putin 30 min;adaugi mirinul.Cureti napii si-i feliezi fin cu razatoarea/mandolina.In bol asezi straturi de napi,sare,kombu,repeti sfarsind cu napi si sare.Pui o folie plastic deasupra.Presezi cu o farfurie,si pui cateva cutii deasupra,lasi 2-3 ore.Scurgi si tai dreptunghiuri.
Kombu*
Este foarte bogata in potasiu,iod,fier,se foloseste pt pregatirea supei de kombu/dashi.
Reteta aici:
Senmaizuke Turnip and Kombu Tsukemono
http://1tess.wordpress.com/2009/02/05/senmaizuke-turnip-and-kombu-tsukemono/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu