marți, 3 martie 2009
Covrigi bavarezi
Ingrediente 8 buc:
3 1/4 cana faina integrala de paine
3 Linguri unt nesarat
1 1/4 cana apa calda
1 lingurita drojdie instant
2 1/4 cana bicarbonat sodiu pt fiert
sare si/sau seminte susan pt presarat
Pregatire;
In bol mare amesteci faina,untul si lucrezi aluatul cu degetele pana este uniform distribuit,adaugi apa si framanti pana e absorbita,pui sarea intr-o parte si drojdia in alta,sa lucreze amandoua.Pui aluatul pe suprafata infainata si framanti 10-12 min,pana e neted si ferm.Formezi o bila si lasi la crescut,acoperit in bol uns cu ulei,la temp camerei,cca 1 ora pana devine elastic si deschis la culoare.Nu se dubleaza in dimensiune.
Daca dublezi reteta imparti aluatul in doua si acoperi 1/2.Procedezi pt un lot,apoi repeti.Pui aluatul pe supraf. pudrata cu faina intinzi un dreptunghi si tai 8 bucati egale,faci din fiecare o bila,acoperi si le lasi cca 5 min.Intinzi apoi fiecare bila intr-un rulou de 18 cm lungime,ingustat usor spre capete.Pt a forma covrigii incrucisezi capetele,le rasucesti,le intorci/pliezi peste bucla obtinuta,apesi in jos pt lipire.Ii pui pe o hartie copt unsa,acoperi cu folie plastic si refrigerezi2-24 ore.Cand esti gata sa-i faci,preancalzesti cuptorul la 175*C,aduci 4 litri apa punctul fierbere,pui bicarbonatul,adaugi covrigii,lasi 15-20 sec pe fiecare parte,ii scoti,ii scurgi bine,ii pui pe hartia unsa.Repeti pana cand toti covrigii sunt fierti.
Ii presari cu sare si/sau susan si-i coci cca 15 min,pana sunt rumeniti.Sunt buni proaspeti dar pot fi pastrati cateva zile,bine inchisi in vas.
Reteta aici:
Bavarian Soft Pretzels
http://lastcrumb.com/2008/07/11/soft-pretzels-for-breakfast-lunch-and-midnight-snack/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu