marți, 3 martie 2009

Grisine orientale/Zaatar




Zaatar este un condiment din Orientul Mijlociu ce include:seminte susan,cimbru,maghiran,sumac.

Ingrediente 20 buc:

cca 1/2 cana faina pt intins foitajul
225 g foitaj congelat
cca 2 Linguri ulei ev masline
3-4 linguri zaatar(vezi ingred)
1 ou+2 Linguri apa,batut,pt uns
sos de iaurt cu usturoi


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Intinzi pe suprafata infainata foitajul intr-un dreptunghi de 20/30cm,gros de 0,3 cm.
2.Ungi aluatul cu ulei peste tot.Pe 1/2 foaie presari 1/2 din zaatar,pliezi partea necondimentata peste(cum inchizi o carte).Presari usor faina deasupra si intinzi un dreptunghi aproape la fel de mare ca primul(20/30cm).Ungi cu restul ulei,presari 1/2 ramasa de condiment,pliezi partea necondimentata deasupra(cum faci la inceput).Treci de cateva ori sucitorul pt a se lipi bine/sigila.
3.Cu un cutit f bine ascutit,tai pe lungime fasii de 0,8 cm.Rasucesti fiecare fasie de cateva ori si o pui pe hartia copt neunsa,apesi la capete,pe foaie,sa ramana rasucite,le ungi cu ou.
4.Coci cca 12-15 min,pana sunt maro-aurii.Lasi sa se raceasca 1 min,le desprinzi usor cu o spatula de pe foaie.Servesti calde/reci cu sos de iaurt cu usturoi.

Reteta si info nutritional aici:

Zaatar Straws

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1571537

Niciun comentariu: