luni, 2 martie 2009

Bezele aromate




Ingrediente:

3/4 cana zahar pudra
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cuisoare
1 lingurita pudra ghimbir
2 lingurite amidon porumb
4 albusuri
1/2 cana zahar granulat
1/4 lingurita crema tartar
1 praf sare
1 lingurita otet alb/de orez
1 cana cipsuri ciocolata alba
3/4 cana nuci tocate,usor prajite


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 148*C,captusesti cu hartie 2 tavi.
Cerni impreuna zaharul pudra,scortisoara,cuisoarele,ghimbirul,amidonul,lasi deoparte.
Bati pe baie apa,zaharul tos si albusurile,pana cand amestecul se incalzeste si se dizolva zaharul.Ai grija sa nu supraincalzesti,sa se coaguleze albusurile.Iei de pe foc adaugi crema tartar,sarea si mixezi pana sta cu mot,cca 3 min.Adaugi otetul si amesteci doar sa-l incorporezi.
Incorporezi usor amestecul de zahar pudra,ciocolata alba si nucile.
Pui cu o lingura portii mari pe hartia copt si coci 30 min.Scoti si racesti pe gratar.Ies cca 24 buc.care sunt uscate la exterior si moi in mijloc.


Reteta aici:

Alison’s Chewy Chai Meringue Cookies

http://www.cookiemadness.net/?p=1266

Niciun comentariu: