luni, 9 martie 2009
Aripioare picante de post
Ingrediente:
Aripi:
12 mini bete bambus
1 1/4 cana faina cu gluten, grau
1/3 cana supa pui,pudra
1/2 lingurita pudra ceapa
1/2 lingurita pudra usturoi
1 lingurita paprika
piper macinat proaspat
2 Linguri ulei
1-1 1/4 cana apa
Pt acoperit:
1 cana lapte soia simplu
2 Linguri ulei
1 Lingura seminte in, macinate
1 lingurita suc lamaie
1/2 lingurita pudra ceapa
1/2 lingurita pudra usturoi
1/2 lingurita paprika
1/2 lingurita sare
1 1/3 cana firimituri paine(panko)/pesmet
Sos:
1/2 cana margarina
1/2 cana sos iute
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 200*C.
1.In tava pui folie Al,o ungi cu ulei.
2.Amesteci faina,pudra supa,condimentele impreuna.Adaugi uleiul si destula apa sa formezi aluatul,care trebuie sa fie oarecum rigid,dar sa poata fi framantat.Framanti cateva min,formezi un rulou si tai 12-16 felii.Iei un bat bambus si iei o bucata aluat si o modelezi in jurul lui,te umezesti pe maini daca e nevoie.
3.Bati impreuna laptele soia,uleiul,sucul lamaie,semintele in.In alt vas amesteci firimiturile paine si condimentele.
4.Treci seitanul/glutenul prin amestecul de soia apoi il presezi prin firimituri/pesmet,sa se acopere cu un strat gros.Pui in tava.
5.Coci 20-25 min,pana pesmetul e auriu si seitanul a crescut.Cat se face seitanul,faci sosul:topesti margarina,adaugi sosul iute.Scoti seitanul din cuptor,pui 1 lingura sos pe fiecare bucata,dai iar la cuptor 5 min.
Reteta aici:
Vegan Boneless Chickenless Hot Wings
http://vegandad.blogspot.com/2008/05/vegan-boneless-chickenless-wings.html
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
De Post,
lamaie,
Martie 2009,
Paine,
seminte,
seminte in,
sosuri,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu