joi, 25 septembrie 2008
Caramele cu sirop artar si smantana
Ingrediente:
1 cana sirop artar
3 cani zahar brun light
1 cana zahar
2 Linguri praf copt
1 cana lapte
1 cana smantana 35% sau 2 cani 15%
1 Lingura unt
3 lingurite vanilie
nuci
Pregatire:
Pui toate ingredientele cu exceptia ultimelor trei intr-o oala mare.Gatesti la foc mediu-mare,amesteci constant.La inceput siropul se umfla,apoi se potoleste.
Cand ajunge la 115,5*c,masori cu termometru,daca n-ai faci proba:pui o picatura in apa rece si ea trebuie sa ramana moale.Lasi siropul sa se raceasca si adaugi untul,vanilia,nucile.Caramelele sunt foarte dulci,cand le tai adu-ti aminte si taie patrate mici de 1 cm.Bucura-te de ele cu moderatie.
Reteta aici:
Sucre à la creme
http://onewholeclove.typepad.com/one_whole_clove/2005/12/christmas_in_qu_3.html
Etichete:
bomboane,
Condimente,
nuci,
Septembrie 2008,
sirop artar,
smantana,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Mariana unde ai gasit sirop de artar?
L-am gasit la Mega!
Trimiteți un comentariu