vineri, 14 noiembrie 2008
Parfeuri cu ciocolata alba si espresso
Nota:Trebuie sa incepi reteta cu 2 zile inainte.
Ingrediente:
600 ml smantana de frisca
25 ml cafea espresso
3 bucati coaja lamaie
330 ciocolata alba,tocata
Pt Bezeaua de alune:
4 albusuri
110 g(1/2 cana)zahar pudra
110 g(1/2 cana) zahar pudra pt glazura,cernut
50 g alune padure macinate
20 g cacao,cernuta
Pt caramelul cu espresso:
150 g zahar pudra
75 g sirop artar
1 Lingura cafea espresso
40 g unt,tocat
Combini smantana,cafeaua si coaja lamaie in oala,aduci la fiert,la foc mediu-mare,cerni deasupra ciocolata,bati sa se omogenizeze.Racesti,amesteci ocazional,la temp. camerei,refrigerezi peste noapte.
A doua zi amseteci iute ciocolata,sa se inmoaie,dar sa stea cu mot/varf.
Faci Bezeaua:
Preancalzesti cuptorul la 37*C.
Cu mixerul,bati albusurile cu un praf sare sa stea cu mot.
Cu mixerul pornit,adaugi treptat zaharul pudra,pana e lucioasa.
Folosind lingura metal amesteci zaharul de glazura(cu amidon),alunele si cacaoa.
Trasezi 2 dreptunghiuri de 20/30 cm,pe hartia copt sa faci un sablon,pe care intinzi uniform bezeaua.Coci 40 min/pana se rumenesc,lasi sa se raceasca in tava.
Pt caramel:
combini zaharul,siropul artar si 1/4 cana apa intr-o oala mica la foc peste mediu,pana se dizolva zaharul.Maresti focul la mediu-mare si gatesti 3-5 min,pana siropul se ingroasa.Iei de pe foc,adaugi espresso,amesteci sa se combine.
Adaugi untul,il incorporezi lasi la racit.
Asezi un dreptunghi bezea,fasonezi marginile sa se potriveasca,intr-o tava de copt cu hartie pusa de 20/30 cm.Presari 1/2 din caramelul cu espresso,deasupra pui ciocolata alba si presari restul de caramel cu espresso.Deasupra pui restul de bezea si dai la congelator peste noapte.Tai patrate cu un cutit ascutit ud.
Reteata aici:
White chocolate-espresso parfait sandwiches
http://ilovemilkandcookies.blogspot.com/2008/06/o-blogger-where-art-thou.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu