vineri, 28 noiembrie 2008
Aluat pt Briose
Pt: 1 briosa
timp:6 h 30 min
Ingrediente:
250 g faina
6 g sare
35 g zahar
15 g drojdie proaspata
2 oua
125 g unt
70 g lapte
Pregatire:
Dizolvi drojdia in lapte cald,de 3 ori volumul ei.O versi in bolul mixerului.
Adaugi faina cernuta cu zaharul si sarea,amesteci 1/2 din oua.
Amesteci,cu spatula de lemn(in bolul mixerului).
Faci o adancitura ,pui toate ingredientele.
Dai la vit mica 5 min,adaugi restul de oua,nu le amesteci prea mult in aluat,doar pana sunt absorbite.
Amesteci repede untul,capata consistenta de aluat.
Dupa ce amesteci untul,nu mai amesteci.
Pui intr-un vas,acoperi si lasi 25-30*C,timp de o ora la crescut.
Rupi aluatul si-l dai la frig 1 ora.Lasi din nou sa creasca 1h 30 min,il rupi din nou.Dai 1 ora la rece.
Aluatul e gata de folosit.
Il pui intr-o forma briosa unsa cu unt.
Lasi din nou 1 ora 30 min-2 ore.
Dupa ce se ridica usor,ungi delicat cu galbenus.
Dai la cuptor cald la 180*C.Briosele se umfla putin si incep sa aiba o crusta aurie.
Lasi la copt 25-30 min.
Dupa ce se coc,le pui pe gratar la racit,in forma.
Reteta aici cu poze pe etape:
Pâte à brioche
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/pate_brioche_ill.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu