duminică, 23 noiembrie 2008
Oase mici-biscuiti
Painea mortilor este un dulce traditional in Mexic,se face de ziua mortilor.
Pt ca aluatul este bogat si moale, modelarea este un pic complicata.Imparti aluatul in bucati individuale,formezi bile si le refrigerezi 1 ora.Periodic iti racesti mainile cu o bucata gheata in timp ce le modelezi.
Le-a facut de cca 10 cm lungime(nu le faci prea groase pt ca vor creste mult)
Ies 18 biscuiti.
Timp:
Amestecat:30 min
Prima fermentare:1 ora cu variante de la 30 si 60 min,apoi peste noapte in frigider
Impartit,racit,formare:1,5 ore
Crescut:2-2,5 ore
Copt:15 min pt fiecare tava(foaie cu hartie copt) cu 6 biscuiti
Temperatura dorita a aluatului: 25*C
Ingrediente:
667 g faina
133 g apa rece
13 g drojdie instant
13 g sare
33 g lapte praf
200 g( 4 mari)oua
coaja rasa fin de la 1 portocala
33 g suc proaspat portocala
3 g /1 lingurita seminte anason
133 g zahar
200 g unt,taiat bucati de 1 cm,moale
Pt toping:
1 ou,batut usor
unt clarificat
zahar tos
Pregatire:
1.Pui toate ingred. fara unt si cca 80% din zahar in bolul mixerului.Amesteci la vit. mica pana se combina, bine.Aluatul in acest punct va fi destul de rigid.
2.Amesteci pt cateva min,la vit medie,pana incepe sa se dezvolte glutenul.Api adaugi restul zaharului,in 4-5 randuri,amesteci 3-4 min dupa fiecare adaugare.
3.Continui sa amesteci la vit. medie pana glutenul este aproape dezvoltat.
4.Adaugi untul moale,tot deodata,amesteci 1 min la vit mica,apoi la medie pana untul e complet incorporat.
5.Transferi intr-un vas cu capac uns cu unt.Lasi la dospit/fermentat la temp. camerei 1 ora,presezi aluatul la 30 min si iar la 1 ora.Apoi refrigerezi peste noapte(minim 6 ore).
6.Imparti aluatul refrigerat in bucati de 75g fiecare,le faci bile.Pui bilele din nou la frigider pt cel putin 1 ora.
7.Dai forma de oase bilelor racite,le pui pe 3 hartii copt,le ungi usor cu ou.
8.Lasi la crescut acoperite 2 ore.
9.In cest timp dai drumul la cuptor la 200*C,asezi gratarul in centru.
10.Inainte de copt le ungi iar cu ou.
11.Coci 15 min,pana deasupra se rumenesc.
12.Racesti pe gratar sarma,pana le poti atinge.Cat sunt calde le ungi deasupra cu unt clarificat si presari zahar tos.
Reteta aici:
Little Bones
http://www.wildyeastblog.com/2008/10/28/little-bones/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu