marți, 11 noiembrie 2008
Gogosele umplute cu cartofi si mazare
Ies 40 bucati.
Pt amestecul de cartofi:
1 kg cartofi,fierti
3/4 cana mazare proaspata/congelata
1 ceapa medie,tocata
2 catei usturoi,pisati
coriandru proaspat,tocat
ardei chilii verde,tocat
2 lingurite seminte mustar
1/2 lingurita asafoetida(Ferula assafoetida)
1 lingurita turmeric
sare
suc de la 1-2 lamai verzi/lime
2 Linguri ulei
Pt aluat:
2 cani faina naut/besan
1 lingurita turmeric
1 lingurita chilii,pudra-optional
sare
apa
1/3 lingurita bicarbonat sodiu
2 lingurite ulei fierbinte
ulei pt prajit
Pregatire:
Cureti si pasezi cartofii,dar sa ramana si bucati mai mari.Incalzesti 2 Linguri ulei in tigaie,pui semintele mustar,acoperi imediat,sa nu sara peste tot in bucatarie,dupa ce s-au linistit,adaugi asafoetida,turmericul/curcuma.Adaugi chilii si usturoiul,urmat de ceapa,amesteci,pana ceapa devine translucida,si mirosul a disparut.Inchizi focul.Fierbi mazarea(daca e proaspata) sau o dezgheti pe cea congelata.Pui toate ingred. in cartofi si amesteci.Potrivesti gustul.Faci bile mici de cca 2 cm in diametru.
Incalzesti uleiul in timp ce pregatesti aluatul.Pui faina naut,turmericul,pudra chilii si sarea intr-un bol.Treptat amesteci cu apa sa formezi un aluat gros.Cand esti gata sa incepi prajitul,adaugi bicarbonatul,amesteciAdaugi 2 lingurite ulei fierbinte,amesteci.
Treci bilele de cartofi prin aluat,scuturi excesul,pui in uleiul fierbinte,le prajesti pana sunt maro-aurii,scoti cu paleta,scurgi pe hartie.
Servesti cu chutney de cocos/usturoi sau ketch-up.
Sunt grozave la orice petrecere.
Reteta aici:
http://madteaparty.wordpress.com/2008/08/24/deep-fried-love-batata-vada/
Asafoetida-Vezi http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=20
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu