luni, 17 noiembrie 2008

Pastrav umplut



Ingrediente:

2 pastravi maronii
3 cartofi mijlocii
2 Linguri busuioc
2 Linguri coriandru
1 ceapa
1 catel usturoi
pesmet
suc lamaie
ulei susan
sare
piper


Pregatire:

Speli bine pestele,il cureti.Il tai pe partea dorsala,in lung,pe langa sira de la cap la coada.Scoti sira/coloana vertebrala,si golesti stomacul,speli iar si-l stergi cu un prosop hartie.
Fierbi cartofii in coaja,ii cureti,i tai cubulete.Tai fin busuiocul si coriandrul,impreuna cu ceapa si usturoiul si-l adaugi la cartofi.Amesteci,asezonezi cu sare,piper.Adaugi 2 linguri ulei susan.
Poti inlocui coriandrul cu frunze patrunjel,iar uleiul susan cu ulei palmier/masline.
Umplii pestele cu umplutura cartofi presari pesmet,suc lamaie si ulei si-l legi cu o sfoara muiata in apa (sa nu se arda in cuptor).
Dai la cuptor preancalzit la 180*C,cca 20-25 min.

Reteta aici:

Stuffed Trout

http://palachinka.blogspot.com/2008/07/stuffed-trout.html

Verdict:

Prea multi cartofi dupa gustul meu!Ceapa a ramas cam cruda!Cred ca era mai bine sa o calesc putin.Ii trebuie neaparat un sos Aioli,sau cu hrean!

Niciun comentariu: