joi, 20 noiembrie 2008

Chifle moi cu malai si coaja lamaie



Ingrediente:

1/2 cana lapte clocotit
1 ou,bine batut
2 Linguri zahar
2 Linguri unt topit
1/4 sare fina de mare
coaja de la 1 lamaie(netratata)
1/2 cana(60 g) faina porumb
1 lingurita drojdie uscata dizolvata in 2 Linguri apa calda
3/4-1 1/2 cana( 105-210 g) faina paine/cat e nevoie


Pregatire:


Torni laptele clocotit peste zahar si sare,amesteci bine,lasi la racit.Cat timp amestecul de lapte este caldut,adaugi 3/4 cana faina si dizolvi drojdia.Amesteci bine si lasi acoperit pana se dubleaza.
Cand se lumineaza maiaua,adaugi untul topit,oul,coaja lamaie si faina malai.Amesteci bine la viteza mica si pui destula faina sa obtii un aluat moale putin lipicios.Nu adauga prea multa faina pt ca il intinzi greu.
Ungi fin bolul si pui aluatul la crescut,acoperit,pana se dubleaza .
Preancalzesti la 190*C.
Delicat transferi aluatul pe o suprafata unsa fin si-l imparti in 12 buc. egale.
Formezi din fiecare suluri mici rotunde(aluatul este prea moale pt a mentine forne mai complexe).Le pui in tava,pe hartie,le ungi usor cu lapte.
Le lasi sa creasca,acoperite pana se dubleaza.Le ungi din nou cu lapte,le tai decorativ cu foarfeca,pe fiecare rola.
Aceste chifle sunt bune calde/reci.Pot fi taiate pe 1/2,prajite si servite cu gem,odata racite pot fi congelate.


Reteta aici:

Soft dinner rolls made with corn flour and flavored with lemon zest

http://bakinghistory.wordpress.com/2008/08/01/corn-flour-rolls-bbd-12-small-breads/

Niciun comentariu: